Gradski stadion u Jagodini dobio je teren sa veštačkom travom, koji će u budućnosti proizvesti veliki broj asova koji danas treniraju fudbal u FK Jagodina a ima ih preko 300 u svim selekcijama.

U prisustvu velikom broja građana Jagodine, kompletne omladinske škole FK Jagodina, FK Tabane 1970 i ŽFK Jagodina, Predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza svečano su presekli vrpcu i zvanično otvorili teren.

Na ovom značajnom događaju za FK Jagodinu prisustvovali su i selektor A reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin, potpredsednik FSS i predsednik FK Jagodina Goran Milanović, sportski direktor FSS Goran Bunjevčević i njegov zamenik Perica Ognjenović, pomoćnik generalnog sekretara FSS Jovan Šurbatović, Zoran FIlipović pomoćnik selektora A reprezentacije i predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije Novica Tončev, kao i 127 klubova Pomoravskog okruga, predstavnici deset Opštinskih saveza, sudijske i trenerske organizacije.
dsc_0776dsc_0761

Prvi čovek grada Jagodina i Predsednik skupštine Dragan Marković Palma zahvalio se za donaciju FSS:

“Želim prvo da čestitam selektoru Slavoljubu Muslinu na dobrom startu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a onda i predsedniku FSS Slaviši Kokezi na način na koji vodi fudbalsku organizaciju. Voleo bih da srpski fudbal ide napred sa više domaćih nego stranih igrača u klubovima.
Fudbalskom savezu Srbije bih hteo da se zahvalim na donaciji ovog veoma vrednog terena, i činjenici da je počeo da decentralizuje fudbal, jer se fudbal ne igra samo u Beogradu, nego i Jagodini, Kragujevcu, Leskovcu, Vranju i mnogim mnogim drugim sredinama. Svake nedelje veliki broj klubova širom Srbije dobija vrednu opremu od Fudbalskog saveza Srbije, i to je važna stvar za sve pre svega za decu u tim sredinama”

dsc_0788

dsc_0822dsc_0776dsc_0761dsc_0822