Прозивци шефа Стручног стаба Владана Петровића одазвало се тридесет играча а на првом окупљању уочи почетка припрема за нови шампионат Прве лиге Србије фудбалере је најпре поздравио потпредседник ФK Јагодина Владан Ђурђевић:

– Мотиве верујем да имате сви собзиром на имена вас који сте овде, млади сте и вредни доказивања и жељни остваривања тих циљева који су се поклопили са циљевима клуба. Не требате да будете у било каквој дилеми што се тиче услова рада и свега осталог што ће клуб да вам обезбеди за овај припремни период и  за остварење тих циљева.

– Прве две недеље радимо на нашем стадиону а око 25. јула би требало да се преселимо на Златибор. Очекујем да се данас појаве сви играчи који су завршили пролећни део ове сезоне сем оправдано одсутног капитена Ивана Миладиновића који се налази на проби у Русији, имамо и неке новајлије и очекујем да се комплетирамо. – изјавио је шеф Стручног штаба Владан Петровић.

Играчи кажу да су и у паузи између два првенства тренирали индивидуално.

– Наравно да се радило пре почетка ових припрема, морали смо да се спремимо да би дочекали овај тежак део где нас у почетку очекује трчање, после неки припремни део који се базира на игри и морамо ову сезону да уђемо много јаче од других екипа – изјавио је првотимац ФK Јагодина Игор Ивановић.

– Скупили смо се у лепом броју и надам се да су сви тренирали, велике жеље имамо и амбиције су увек ту, и надамо це да ће све бити супер – рекао је првотимац Лука Ивановић.

Извлачење такмичарских бројева биће обављено 15. јула, док нови шампионат Прве лиге Србије стартује 19. августа.