ГФK Јагодина – ФK Борац 1923 2:1 (1:0)

После ремија у Жаркову важна победа на нашем стадиону против гостију из Чачка.

Утакмица права првенствена, жустра и агресивна од самог почетка. Наши момци су од првог тренутка кренули офанзивно ка голу противника који се добро бранио без идеје да нападне наш гол. Плели су мрежу плави и у 45. минуту утакмице после доброг проигравања Медића, Дивац се маестрално сналази у шеснаестерцу гостију и лобује истрчалог голмана за велико славље навијача и играча под Ђурђевим брдом. У другом делу много занимљивија утакмица, гости су ушли отвореног гарда што домаци играчи користе и у 51. минуту после одличног центаршута Мићуновића са леве стране Дивац шутира главом, голман гостију крајњим напором успева да заустави његов ударац али на лопту натрчава млађани Ристић и тресе мрежу за 2:0. Настављају плави са нападима и пропуштају две колосалне шансе и то Мићуновић и Стаменковић. Kао казна стиже погодак гостију у тренутку када смо због повреда на терену имали два играча мање, стрелац је био Филип Бајић.  До краја утакмице имали смо прилику да видимо неколико полушанси на обе стране али без промене резултата на семафору.

Пре почетка утакмице трофеј за освојено прво место у Српској лиги Исток нашем капитену Страхињи Јованчићу доделио је генерални секретар РИС-а Иван Хаџиђорђевић.

Веома важна победа у другом колу Прве лиге Србије а у следећем гостујемо ФK Земун који је уписао по победу и пораз на почетку првенста.

 

ЗАПИСНИК