У просторијама ФK Јагодина одржана је редовна скупштина јагодинског прволигаша која је пре свега на дневном реду имала извештај о раду у досадашњем периоду али и разматрање о актуленом финансијском тренутку клуба, ради се у тежим условима него ранијих година али стање није алармантно рекао нам је председник ФK Јагодина Горан Милановић:

– У складу са неком нашом политиком од пре две године где смо направили један рез и практично заокрет у односу на такмичарски погон фудбалски клуб функционише тако како смо и планирали. Договорили смо да ћемо са високим резултатима мало да престанемо из простог разлога што за остваривање високих резултата у првом тиму и осталим категоријама је потребно пуно средстава, којих оцигледно у овој ситуацији нема у оној мери у којој је било и са друге стране знамо да је тржиште на српским теренима, фудбалско тржиште променило правац рада и да практично ми морамо као клуб да се определимо за функционисање на један другачији основ а то значи да форсирамо рад са млађим категоријама у који смо свих ових седам осам година успевали да одржимо на једном потребном нивоу тако да нам  је сад то помогло да можемо да се пребацимо на тај начин функционисања и да коначно одредимо да је то основни облик и основна политика функционисања ФK Јагодина, што се наравно мора одразити и на резултате јер све те малде играче који данас играју за први тим не можете школовати и дограђивати у највишем степену такмичења односно у суперлиги, па зато играмо ову лигу где ови млади играчи управо могу да добију шансу и прилику да постану дефинитивно играчи, а ако се то деси а радимо на томе да се то деси за годину две дана ћемо у њима имати одређени капитал као клуб како би могли да дефинитвно изађемо из финансијске кризе, а са друге стране да спремни и практично са нулом дугова и дуговања уђемо у супер лигу и наставимо успешно  функционисање клуба са веома великом традицијом. Да вас подсетим за пар година биће тачно сто година од оснивања ФK Јагодина.

Финансирање клуба?

– Финансирање клуба иде за потребе ове лиге на један пристојан начин, град наравно и даље улаже средства у првом реду у одржавању објеката спортског комплекса, стадиона, терена итд. тако да са тог становишта немамо већих проблема. Трошкови за функционисање клуба у овој лиги коју сада играмо су знатно мањи и то је био један од разлога да се преселимо на овај начин размишљања и да ставарамо млађе играче јер све то мање кошта, а то што мање кошта некад може донети и велики капитал уколико ти играчи буду постали стварно играчи и зато је важно да та подршка људи који долазе на стадион, зато што после десет година упорног рада наилазе генерације и генерације младих играча управо из наше школе из нашег погона, домаћи и локални играчи, играчи са стране  који су у нашим школама и фали мало њима, у првом реду тој деци који играју у првој лиги, тој деци фали мало та подршка са трибина и да подсетим да имамо голмана који већ година дана  брани који је 2000. годиште. Имамо двадесетак играча у првом тиму и осамдесет посто играча су испод деветнаест година и наравно ти момци не могу да у овом тренутку праве неке епохалне резултате али они могу рецимо ове сезоне да расту да играју, јер играч може да постане само уколико игра, уколико он само тренира и гледа неког другог како игра тешко да ће бити играч, млад играч може да постане само прави играч уколико игра а ова Прва лига Србије је по нама право место да ти играчи стасају. Они овде могу да добију квалитетну позицију за афирмацију јер у ФK Јагодина постоје сви услови, тако да људи са тржишта долазе овде да посматрају јер имају и шта да виде, имају шта да препоруче и да и  за себе а и за клуб направе неку каријеру а осим тога ова инфраструктура и све ово што представља ФK Јагодина буде и примамљиво за људе који евентуално у будућности треба да улажу у ФK Јагодина, јер само је такозвано улагање или приватизација или полуприватизација решење иначе за будућност српског фудбала а Јагодина је добра удавача јер Јагодина има све што треба да има. Неко ко дође овде не мора да прави стадион, терене, не мора да прави услове и да улаже милион еура у то, него само треба да дође да направи квалитетан први тим и да се прошета супер лигом. – изјавио је председник ФK Јагодина Горан Милановић.

На редовној скупштини ФK Јагодина потврђена је одлука о  приступању клуба у спортско друштво а формирања је и комисија за преговоре о облицима улагања уз ФK Јагодина.

ВИДЕО: