I pored toga što je Jagodina ove sezone u rezultatskoj krizi i što se bori za opstanak u ligi, ova sezona donela je klubu nekoliko dobrih stvari.
Opredeljenje kluba u junu mesecu kada se pravio tim za ovu sezonu, da se pruži prilika velikom broju mladih igrača, donela je sa jedne strane propuste vezane za rezultate koji su ispod renomea FK Jagodina, ali je zato ova sezona afirmisala veliki broj mladih igrača. Kapiten tima Aleksandar FIlipović (21 g) se konačno ustalio kao štoper mlade reprezentacije Srbije a posebno je na utakmici protiv Holandije skrenuo pažnju na sebe, i drugi štoper Ivan Miladinović (21 g) definitivno postaje jedan od oslonaca prvog tima. Pored već interesantnog Mileta Savkovića, koga su samo povrede sprečile da ove sezone ne zaigra punim sjajem i desnog beka Predraga Đorđevića posebnu pažnju na sebe je skrenuo i mladi reprezentativac iz Gane Kyeremeh Francis (18 g) i ako uzmemo u obzir izdanje fudbalske škole Jagodine Igora Ivanovića (18 g) koji su već obezbedili svoju poziciju u timu, i golmana omladinske reprezentacije Srbije Nikolić Đorđa (18 g) možemo konstatovati da je drugi cilj FK Jagodina ispunjen. Ostaje još da se u predstojećih šest kola obezbedi opstanak u ligi u koji svu u klubu veruju.
Na današnjoj utakmici protiv FK Mladost iz Lučana pod lupom biće Nikolić Uroš plejmejker Jagodine koga će posmatrati agenti Standarda i Mechelena, a za njega postoji i interesovanje najvećih klubova u našoj zemlji.