Nebojša Kostić rođen je u Jagodini 2. jula 1955. godine, i ceo svoj igrački i trenerski staž proveo je u FK Jagodina gde i danas radi kao jedan od najboljih i najuspešnijih trenera golmana u Srbiji.
Igračku karijeru započeo je davne 1972. godine sa 17 godina. Branio je u mlađim selekcijama voljenog kluba do seniorskog tima čitavih 20. godina a onda je dostigao vrhunac karijere u sezoni 1992/93. godine kada se kao čuvar mreže FK Jagodina plasirao u Drugu saveznu ligu SR Jugoslavije. Nakon te sezone prelazi u trenerske vode gde ostaje do danas, tačnije punih 40 godina kao igrač i trener u FK Jagodina.

O Nebojši Kostiću se govori samo u superlativu, velikom stvaraocu i još većem čoveku. U svojoj trenerskoj karijeri trenirao je oko 40 golmana, od kojih su najuspešnij bili Marko Šimić, proglašen za najboljeg golmana u zemlji, zatim Igor Bondžulić koji je osvojio Kup Srbije sa Jagodinom, Predrag Rajković šampion Evrope i sveta, Đorđe Nikolić povremeni član mlade reprezentacije Srbije a danas je to Aleksa Milojević član kadetske reprezentacije Srbije.

Sati I sati napornog rada, razgovora, bdenja I pažnje nad mladim momcima, utkano je u ime brenda golman Jagodine. Zahvalnost treneru Kostiću duguju sve majke I očevi, koji su svoju decu buduće golmane prepustili njemu znajući da će, u odsustvu porodice u najozbiljnijem period odrastanja ako ništa drugo postati kvalitetni ljudi. A postajali su I više od toga- VRHUNSKI GOLMANI I LJUDI.

dsc_0722dsc_0043