Dean Tišma je 1995. godište, u Jagodinu dolazi iz Crvene Zvezde i igra na poziciji polu-špica, sa jagodinskim Superligašem potpisao je ugovor na tri i po godine.

“Dolazim iz Crvene Zvezde, sa njima sam imao ugovor od leta 2013. godine. Dolazim u klub sa velikim ambicijama, ove godine jurimo to drugo mesto i KUP Srbije, mislim da je to dostižan cilj za ovaj klub. Potpisao sam ugovor na tri i po godine i mislim da ću ovde svojim partijama pomoći klubu da ostvari taj cilj.” – izjavio je Dean Tišma.

Sa druge strane je iskusniji Dajan Šimac, ima 32 godine a u Jagodinu dolazi iz Turskog Denizlija. U karijeri je nastupao između ostalog za mađarski Debrecin i nemačke Bundesligaše Štutgart i Kajzerslautern. U Jagodini će biti narednih šest meseci.

“Skoro celu svoju karijeru do svoje 28 godine sam igrao u Nemačkoj u Kajzerslauternu i Grojterfirtu pa sam bio tri godine u Debrecenu u Mađarskoj, nakon Mađarske sam prešao u Denizlispor, bio tamo pola godine jako nezadovoljan tako da smo raskinuli ugovor odmah nakon pola godine. Kockice su se složile tako da sam došao ovde u Jagodinu, video sam da klub ima velike ambicije, da je svake godine sve jači i jači i za sobom ima uspeha poput osvajanja Kup-a. Potpisao sam na pola godine i očekujem da i ove godine osvojimo Kup i budemo na samom vrhu tabele.”- rekao je Šimac.

Potsećamo da se šampionat Jelen Super Lige Srbije nastavlja predstojećeg vikenda, Jagodina će u subotu gostovati u Kruševcu kod Napretka.

Video: