JAGODINA – TARAZ 2 : 1 ( 1: 1)
Stadion Kremlin u Antaliji
Gledalaca 50
Sudija : Jangl ( Austrija )
Strelci: Baošić u 6. I Mihailović u 62.minutu za Jagodinu a Zeinkovic u 38.(jedanaesterac) za Taraz
JAGODINA: Milojević, Đorđević, Đekić, A.Cvetković, Baošić, Mitošević, Janković, Savković, Fransis, Mihailović, Stojmirović.
Igrali su još: Stamenković, Cvetković I., Lečić, Jevtić, Petrović
DSC_0185 (2)

Jagodinci su mnogo lakše, nego što to rezultat pokazuje, dobili poslednju utakmicu na pripremama u
Antaliji. Kao i na prethodna dva meča, Jagodina dolazi u vođstvo u ranoj fazi utakmice. Već u 6.minutu, Stojmirović odlično izvodi korner, na prvoj stativi najviši u skoku je Baošic i udarcem glavom trese mrežu Kazahstanaca. 1:0 Laganim ritmom, sa velikim posedom lopte, Jagodinci su strpljivo pleli mrežu oko gola Taraza. U 28.minutu, Stojmirović odlično kombinuje sa Jankovićem, ovaj šalje povratni pas za Savkovića ,koji sa oko petnaestak metara šutira pravo u golmana. Tekao je 37.minut kada je, pri izvođenju kornera Stojmirovića, u šesnaestercu Taraza, Mera udario Baošića bez lopte, a mladi austrijski sudija Jangl, bez dvoumljenja pokazao na belu tačku. Penal za Jagodince je izveo Savković, ali je njegovu nameru pročitao golman Grigorenko i odbranio udarac sa 11 metara. U nastavku akcije, u 38.minutu, neoprezan u svom šesnaestercu je bio mladi Janković, kada je sapleo Bapganu i novi jedanaesterac na utakmici, ovoga puta za ekipu Taraza. Siguran izvođač je Zeinkovic za 1:1. Ovim rezultatom završen je prvi period utakmice. U međuvremenu, povređenog Stojmirovića u timu Jagodine menja Lečić, koji u 62.minutu divno ulazi u šesnaesterac, po levoj strani, šalje paralelnu loptu sa gol linijom na koju natrčava Mihailović i ponovo dovodi Jagodince u vođstvo. Jagodinci su mogli da dođu i do ubedljivijeg vođstva, ali je u 68.minutu šut glavom A.Cvetkovića, posle kornera Mitoševića, zatresao desnu stativu gola Kazahstanske ekipe. Do kraja utakmice beležimo i dve šanse za Jagodinu u istom napadu, kada je prvo golman Taraza odbranio šut iz blizine Miroslava Lečića, i u nastavku akcije efektan pokušaj loba Jevtića, da odbijenu loptu smesti u mrežu, koji je završio, za malo, iznad prečke. Sve u svemu, bilansom od tri pobede i remija i jednim porazom, Jagodinci mogu da budu zadovoljni urađenim u Turskoj.

Ekipa Jagodine se u Srbiju vraća u četvrtak oko podneva, a generalna proba za nastavak prvenstva ih očekuje već u subotu, kada na Gradskom stadionu u Jagodini, u 13:30 gostuje ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca.DSC_0198 (2)DSC_0185 (2)DSC_0198 (2)