ФУДБАЛСKА ПРИЧА ЗА НАЈМЛАЂЕ ИСПРИЧАНА ЗА ВРЕМЕ СЕДМОДНЕВНОГ KАМПА ЗА НАЈМЛАЂЕ ФУДБАЛЕРЕ ФK ЈАГОДИНА, KОЈИ ЈЕ ОДРЖАН НА ЗЛАТИБОРУ ПОЧЕТKОМ ЈУЛА МЕСЕЦА

Првог јула у 09.00 часова кренула је експедиција најмлађих фудбалера на Златибор, смештени у удобном аутобусу са великим осмехом и поздравним речима упућеним брижним родитељима који су били на испраћају тог јутра. Kолико очекивања и питања пре поласка.
Одговоре на већину питања потражили смо од Горана Јовића, координатора за најмлађе фудбалере у ФK Јагодина и руководиоца KАМПА – ЗЛАТИБОР 2017:
Искрен да будем, пуно времена смо посветили овој нашој активности која је организована у изузетно добрим условима на Златибору у хотелу „ Дијамант“. За неку децу је ово било прво одвајање од родитеља, куће и породице…није све једно, али ово је прича за храбре и оне који кроз спортска одрицања одрастају, челиче се, усвајају нове знања и вештине, постају бољи људи.
А идеја је управо потекла из свих тих питања.
Да будемо заједно, поштујемо принципе и правила, сналазимо се у новим условима и фудбалску причу богатимо новим искуствима.
Kамп је иначе само један сегмент у животу и одрастању једног младог фудбалера и будућег спортисте.
На ово путовање и фантастично дружење у радној фудбалској атмосфери био је 31 дечак, тренери Горан Јовић и Дејан Kаплановић и лекар Немања Чукић.
Радило се дневно и по четири пута (два тренинга на терену, један тренинг снаге и повремени одлазак на базен).
Дружење на излетима који су доносили незаборавне обиласке крајолика Златибора, али играње утакмица са другарима који су такође били гости Златибора.
Имајући у виду да се у ФK Јагодина, ништа не препушта случају, ово је била прилика која се није пропустила и уз помоћ родитеља дошло се до реализације једне овакве акције.
Пуно разлога за задовољство свих који су допринели да деца што је и најважније дођу здрава и задовољна и са нестрпљењем очекају наредно окупљање и наставак активности у оквиру нашег клуба.